22 maart 2023
20 maart 2023

Positieve reviews!

Zojuist een cursusreeks met 2 ouderparen afgerond! Het was erg leuk om zulke enthousiaste ouders alles rondom babygebaren te leren. Dankjewel voor de mooie reviews!

Lees meer »
15 maart 2023

Volop aan het voorbereiden voor de oudercursus die komende maandag weer gepland staat.

Volop aan het voorbereiden voor de oudercursus die komende maandag weer gepland staat.

Deze keer zijn de ouders gevraagd welke liedjes ze zingen en welke boekjes ze lezen met hun kind. Deze gaan we met de bijbehorende gebaren erbij samen oefenen!

Ook voeg ik daar zelf liedjes aan toe met gebaren, zoals 'ik zag twee beren'. Zo leuk om te zien hoe snel kinderen gebaren overnemen tijdens het zingen van liedjes. Dit komt door het herhalende karakter ervan en doordat bij zingen de rechterhersenhelft meer geactiveerd wordt dan bij alleen spreken tegen een kind :)

Het boek liedjes zien, zingen en gebaren is ook te vinden op www.gebara.nl 

Lees meer »
25 februari 2023

Gebara geeft nu ook cursussen voor pedagogisch medewerkers!

Gebara geeft nu ook cursussen voor pedagogisch medewerkers!

Als medewerker krijg je meer inzicht in de behoeftes en ontwikkeling van de kinderen. Dit vermindert frustratie omdat ze beter begrepen worden en zich beter kunnen uiten. Bij kinderen die gebaren aangeboden krijgen, zijn op jongere leeftijd meer gesproken woorden te horen dan bij kinderen die geen gebaren aangeboden krijgen.

Mijn doel: Ervoor zorgen dat het tijdens de gebarencursussen niet alleen bij kennis overdragen blijft, maar dat deze ook volledig geïntegreerd wordt in de werkwijze.

Voor meer info, zie: www.gebara.nl/nieuw-cursussen-voor-pedagogisch-medewerkers 

Lees meer »
22 februari 2023

Weetje op woensdag - (22-02-2023)

Het is weer tijd voor een weetje op woensdag :)

Ik krijg regelmatig de vraag hoe moeilijk het nou eigenlijk is om baby- en kindergebaren in te zetten. Het voelt al snel als iets extra's. Je zet inderdaad meer in dan alleen spraak, maar eigenlijk maakt het juist de omgang met je kind makkelijker. Vanaf het moment dat kinderen je begrijpen huilen ze minder en gaan ze makkelijker met je mee, omdat ze weten wat er komt. Het is dus even wat gebaren leren en herhaald inzetten, maar dan geeft het je veel meer rust en een fijner contact met je kind!

Als je meer wil weten kun je een berichtje sturen, mailen naar info@gebara.nl of kijken op www.gebara.nl!

Lees meer »
15 februari 2023
6 februari 2023
1 februari 2023

Weetje op woensdag - (01-02-2023)

Misschien heb je al een paar keer gelezen dat kinderen eerder kunnen communiceren met gebaren, maar hoe komt dat nu eigenlijk? Kinderen gaan toch in principe vanzelf praten?

Over het algemeen gaan kinderen vanzelf praten door het taalaanbod van hun omgeving, we hebben alleen geduld nodig. De eerste woorden komen gemiddeld rond de 12 en 18 maanden, daarna breidt de woordenschat zich steeds verder uit.

Als we gebaren inzetten kunnen kinderen al vanaf 8 maanden woorden tegen je uiten, alleen dan met hun handen. Ze hebben al veel taal in hun hoofd maar de spraakmotoriek is dan nog niet zo ver als de motoriek van de handen. Ook begrijpen ze je veel beter, waardoor ze makkelijker met je meegaan en minder frustratie hebben. Babygebaren inzetten levert in het eerste jaar van hun leven veel meer mooie interactiemomenten op!

Zie www.gebara.nl voor meer info!

Lees meer »
25 januari 2023

Cursus baby- en kindergebaren bij Gebara - Driedaags (februari, maart, april 2023)

Zie je ook dat je kind je steeds meer volgt met zijn of haar ogen? En weet je kind wat er gaat komen als jij iets laat zien? Dan zijn ze klaar om babygebaren te gaan leren begrijpen! Wil je ook een paar maanden eerder kunnen communiceren met je kind en een intensievere interactie met elkaar hebben? Meld je dan aan voor de nieuwe oudercursussen op 4 februari, 11 maart en 8 april in de middag.

Reserveren kan via de volgende link: https://www.gebara.nl/product/8637257/cursus-baby-en-kindergebaren-voor-ouders.

 

Bekijk onze promo-video op YouTube: https://www.youtube.com/shorts/P_IdHCLmelk.

Lees meer »
18 januari 2023

Gastles op middelbare school Tessenderlandt Breda

Toen ik begin november startte als docent baby- en kindergebaren dacht ik dat ik me vooral zou gaan richten op het geven van cursussen aan ouders en pedagogisch medewerkers. Leuk om te merken dat er ook vanuit andere kanten aanvragen komen. Ik heb vandaag namelijk een gastles mogen geven op middelbare school Tessenderlandt in Breda. Het was erg leuk om kinderen van deze leeftijd te mogen inspireren en wellicht gaan ze er zelf in de toekomst ook mee aan de slag!

Tessenderlandt Breda en Eline Goossens: Bedankt voor de uitnodiging en gastvrijheid!

Lees meer »
11 januari 2023